Kantapään kautta 16-18.10.2015

Vasta julkaistuun Puikkomaisterin sukkakirjaan tutustuessa sunnuntai aamuna sanat kantapään kautta sai jälleen pysähtymän. Kuinka moni on oppinut neulomaan kantapään mummon tai ystävän opastamana? Kuinka moni on oppinut kantapään neulomisen kantapään kautta ja osaa vain yhdenlaisen kantapään? Sukkakirjassa on muuten monta ohjetta ja vinkkejä kantapäähän liittyen. Itse lukeudun heihin ketkä ovat jo lapsena osanneet monta erilaista kantapäätä neuloa sukkiin. Olin lapsi joka halusi suunnitella neuleita vailla sen kummallisempaa taitoa. Vain into oppimiseen oli olemassa.

Sukkakirjan toinen otiskko joka sai minut pysähtymään on” äidillä on parhaat lelut.” Montaako äitiä tai mummoa ja lasta voisi yhdistää neulesuunnittelua helpottava ohjelma tabletissa. Mutta mitä kannattaa käyttää? Keneltä kysyisin? Kuka osaa neuvoa? Onko muitakin keinoja kuin kynä ja paperi? Vastaus on kyllä ja Tiina Kaarela on pahaita neuvomaan näissä mieltä askarruttavissa asioissa.

kuva (81)

Entä värit? Usein kuulen, että olisi halua suunnitella itselleen pusero, lapaset tai kaulahuivi. Mutta miten ne värit? Värisilmä ja värejen käyttö? Väreillä voi leikkiä ja hullutella. Näin tekee kierrätystaiteilija ja käsillätekijä   Tikke Tuura ympäristötaiteessakin. Monipuolisena osaajana hän  on lupautunut opastamaan ja kertomaan salaisuuksiaan 16-18.10.2015 Kantapään kautta neuletapahtumassa.

Neuletapahtuma Kantapään kautta on ennenkaikkea rentouttava elämys. Viikonloppu on tarkoitettu myös arjesta irroittautumiseen. Ajaksi itselle, ystäville mahtavassa seurassa. Pitkän viikonlopun aikana on tilaa ja aikaa myös hiljentyä neulomaan. Sahanlahti, Puumalassa tarjoaa mahtavat puitteet tähän. Sahanlahti resort on valittu vuoden 2014 Etelä-Savon vuoden ruokamatkailu yritykseksi. Luonnonkaunnista ympäristöstään tunnettu Sahanlahti on valmis osaltaan tarjoamaan mahtavat puitteet kaikelle.

Sanski & Rukki ja Rautapata on erikoistunut erikoislankoihin kehräämisen sekä luonnonväreillä värjäämisen saralla. Tälläkertaa kuitenkin Sanski on lähinnä taustalla niin väripadan kuin rukinkin kanssa. Haluatko nähdä värjäys taian? Kysyä kenties jotakin luonnonvärivärjäyksestä? Tuntea savun tuoksun pimenevässä illassa Saimaan äärellä? Oletko haaveillut neulovasi rukin hyrrätessä tai auringon laskiessa? Tämä kaikki olisi nyt tarjolla.

Mikäli sää suosii Sanski esittelee teille myös pari mohairvuohtaan.  Sään salliessa tarkoittaa sitä, että mikäli sataa asiaa harkitaan. Sillä mohair on kummalisin kuitu mihin olen törmännyt. Vuohen villa vuohen päällä  ei saa kastua. Miksi? Syy selviää kun näet vuohen joka ottaa leivän tai toisenkin kädestäsi jos sitä sille tarjoat. Tämä tilaisuus saattaa olla harvinainen sillä Sanskin vuohet eivät ole yleisesti näytillä.

Mohairvuohi Helmi 13.8.2015

Mohairvuohi Helmi 13.8.2015

Idean takana on Margareta Krogell. Hänen ajatuksestaan kaikki tämä sai alkunsa. Margareta on toiminut mm. taidegalleristina ja järjestänyt monenlaisia tapahtumia niin suomessa kuin ulkomaillakin.

Tulethan sinäkin nauttimaan tunnelmasta, opimaan ja verkostoitumaan muiden samanhenkisten kanssa? Sinun ei tarvitse osata neuloa. Voit tulla myös virkkaamaan tai ottaa rukkisi mukaan. Paikalla on myytävänä myös mm. lankaa sekä Puikkomaisterin sukkakirja.

Sahanlahden kosken varrella neulomassa 2015

Sahanlahden kosken varrella neulomassa 2015

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

four + one =