Kehrääjän vuosi 1/2016

Vuonna 2016 olen mukana jälleen kehräyshaasteessa. Toivottavasti teistä mahdollisimman moni innostuu seuraamaan tai osallisumaan tähän tapahtumaan. Viime syksynä asiakas työt veivät minut kauaksi kehräämisen harrastamisesta. Varsinainen rypistys ja kehräyshaaste oli minulle Tuomaan markkinat Helsingissä. Kun jokaisen langan kehräsin tai/ja värjäsin itse ja siitä ne tehtiin vielä tuotteisksi se ei ole pieni haaste lainkaan. Tosin kaiken tämän ohessa opettelin kertaamaan mm. 4-säikeistä lankaa navajo-tekniikalla.

Tänävuonna kehräyshaaste on nimellä Kehrääjän vuosi ja sitä meille ideoi ja pyörittää Rukkikuisskaaja. Tammikuun tehtävä oli järjestää kehrääjille tapahtuma.

Meillä Puumalassa Kansalaisopiston kehräyskurssi osui juuri sopivasti 30.-31.1.2016 Kehrääjiä oli 14 henkilöä. Yksi kehrääjä ei päässyt sunnuntaina ja yksi kehrääjä kehräsi lauantaina värttinällä ja sunnuntaina rukillakin. Puumaassa on noin 2300 henkilöä joten kehräyskärpänen on tainnut puraista tässä Etelä-Savolaisessa pikku kunnassa tosissaan. Pari kesämökki puumalalaista oli myös tullut Saimaan rannalla sijaitsevaan kirkonkylään Orimattilasta ja Lappeenrannasta. Meitä oli koolla eläkelläisestä käsityönopettajaopiskelijaan. Haasteita ei pelätty vaan niihin tartuttiin rohkeasti. Rukin rullalle kehräytyi niin hevosen karvaa, koiranpohjavillaa, lampaanvillaa kuin luonnonverein värjättyä merinoa. Ei olisi ikinä uskonut kuinka lapsena opittu taito joka on uinunut kauan tai vuosien haave heräsi nyt eloon ja uskon kipinän roihahtaneen tuleen.

31.1.2016 Puumalan opistotalolla

31.1.2016 Puumalan opistotalolla

Meillä surisivat rukit, juttu luisti, välillä oltiin hiljaa ja kuunneltiin kuitu tietoutta tai muita kehräämiseen ja karstaamiseen liittyviä asioita. Kansalaisopiston tiloihin kokoontun kehrääjien kanssa viikonloppu oli mukava ja mitä antoisin. Puhuimme niin sarka-kankaasta kuin nykyajan 3D-tulosteistakin.

Kiitos kaikille kurssilaisille. Seuraavakin kurssi on tulossa Puumalaan. Mutta sitä ennen kierrän ympäri suomea rukkejen ja kehräämisen merkeissä.

 

 

 

2 vastausta artikkeliin ”Kehrääjän vuosi 1/2016

    1. Sanski Matikainen Artikkelin kirjoittaja

      Kiitos Katju! Teitäkin oli paljon liikkeellä. Näytti niin mukavalta 😀 Olen iloinen kun niin moni on löytänyt kehräämisen.

      Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

seventeen + 10 =