Uusiolanka

Kevät, kuulumiset ja pula-ajan lanka

Maalaielämää! Vuoden ajat rytmittävät elämääni. Aivan kuten kehrääjillä ja maalla on aina rytmittänyt. Varsinkin nyt kun  kevät on tullut ennätys rytinällä siihen liittyvät työt vievät osansa niin työajasta kuin harrastamisestakin.

Huhtikuussa Kehrääjän vuosi haaste jäi tekemättä loppuun. Kehräsin kyllä langat Myllymäen tilan lampaiden villoista. Mutta lautanauha odottaa kutomistaan. Huhtikuun loppu kun meni päkälän tarkkailuksi. Epäilyni nimittäin varmistui ja mamma Birgitta sai angora-eli mohairvuohi kilin. Onnistuin todistamaan tätä syntymän ihmettä. Ja tässä tekin näette imetyksen. image

Rukkikuiskaaja antoi hauskan pula-ajan tehtävän. Käytin vanhoja mitälie langanpätkiä ja aavistuksen Myllymäen tilan lampaanvillaa. Kerratessa päätin hakea erilaista lopputulosta kun vain 2-säikeinen ”perus lanka” lisi ollut. Tein pompuloita epätasaisin välein. Hauskaa!! Kehräystekniikoiden opettelun jano senkun lisääntyy! Ei mahda minkään. Työpiste on muutenkin siirtynyt ulos. Ja usein huomaan istuvani itikoiden syötyinä verannalla kehräämässä. Tässä saan katsella mm. Pääskysten lentonäytöksiä.

Uusiolanka

 

Kevät etenee ja kevään työt. Kaikki kasvaa nyt niin nopeaan. Pellavan siemeniä on maassa ja kauraa,  puhumattakaan ryytimaan laitosta. Vuohille aitausta ja vaikka mitä muuta kuuluu kevääseen. Onneksi olen saanut apua näihin askareisiin.

Nyt istun kalliolla vuohieni aitauksessa katsellen kun he laiduntavat. Välillä joku käy moikkaamassa minua ja lähtee taas syömään. Kunhan tämä valtava siitepölyn määrä hieman helpottaa sytytän tulet värjäyspatohen alle. Oi sitä hetkeä olenkin odottanut talven. Mutta vielä täytyy malttaa! Ihanaa kesän alkua kaikille

image

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

11 − 1 =