Muut villat

Kehrään lankaa myös muista villoista: alpakka, angorakani, mohairvuohi, lammas… Olenpa tehnyt asiakkaille lankaa myös pitkäkarvaisen kissan karvasta sekä suomenhevosen karvasta. Käsin kehrätessä usein vain taivas on rajana – lopputulos riippuu täysin kehrättävän karvan tai villan laadusta ja tyypistä. Angorakanin karvasta saa pumpulinpehmeää lankaa, kun taas hevosen karvasta kehrätty lanka on hyvin karkeaa.

Pidän tärkeänä että kaikki kehräämäni villa ja karva on eettisesti tuotettua. Käytän vain suomalaisia kasvattajia, eli kyse sitten alpakoista, vuohista tai kaneista. Monesti eläimet ovat samalla myös lemmikkejä perheessä, joita kohdellaan perheen jäseninä. Karva kerätään myös hyvin eettisesti ja hellävaraisesti, eikä eläimille koskaan aiheuteta kipua. Esim. angorakanin karva keritään käsin leikaten, käyttäen pyöreäpäisiä saksia. Kani keritään keritsijän sylissä, sen saadessa samalla rapsutuksiakin. Toinen hyvä esimerkki on koirankarvan (pohjavillan) kerääminen, joka tapahtuu kampaamalla irtoava pohjavilla (esim. ”talviturkki”) koiralta.

Otathan yhteyttä jos haluat kuulla lisää myös muiden karvojen/villojen kehräämisestä.

Itselläni on myös tällä hetkellä 5 mohairvuohta, joiden helmenhienosta villasta on upeaa kehrätä lankaa. Olen kirjoittanut blogiini enemmäkin tarinaa mohairvuohistani, käy katsomassa jutut täältä. Alla myös kuvia vuohistani.

kilit2 Mohairvuohi Helmi 13.8.2015 Helmi ja Sulo 22.4.2014 Tussah-ja mulperisilkkiä

Lassi 5.8.14leimalla F lanka leimalla Lassi mohairvuohen_karvaa Lassi_ja_Birgitta Birgitan_lanka